Filter

 Advies & Analyse

 Sport analyse

 Vetmeting

Voedingsbegeleiding

Wat mag een sporter/afslanker/persoon met ondergewicht/algemeen gezond persoon eten?  Hoeveel en wanneer?  Elk programma is anders, maar ook per persoon verschillen de programma’s.  Voor een lange afstandsporter of voor een krachtsporter bv. zijn de de voedingsmomenten en opname van voedingsmiddelen helemaal verschillend. Maar ook kunnen bv. 2 lange afstandlopers een verschillend programma hebben.(afhankelijk van geslacht, grootte, sportniveau, ...)

Analyse en meten van lichaamssamenstelling.

 

Tijdens een eerste gesprek maken we graag kennis met u. Daarna gaan we specifiekere vragen stellen: vragen over uw levensstijl en voedingsgewoontes. Zo krijgen we een mooi overzicht van uw eetgewoontes.

Na het gesprek wordt uw lichaam gescreend door te wegen en uw lengte te meten - lendenomtrek - beenomtrek - armomtrek. Dan gaan we ook uw vetpercentage bepalen met een Harpender huidplooimeter (staat bekend als de beste meting). Op basis van 7 huidplooien bepalen we nauwkeurig uw vetpercentage.

 

Al deze gegevens gaan onze software in om tot juiste resultaten te komen,  maar ook om berekeningen te maken over uw verbruik in calorieën, zowel in rust als in activiteit (job-of trainingsarbeid). Deze resultaten worden bijgehouden in een tabel met diagrammen. Deze resultaten worden na afloop per mail naar u verzonden.

 

Eens we deze resultaten hebben kunnen we beginnen met het opstellen van uw persoonlijk programma. Wij maken onze programma’s vrij eenvoudig en gebruiksvriendelijk.

 

Om alles in goede banen te kunnen leiden en opvolgen maken wij gebruik van online platform waar we wekelijks je maaltijden invullen. Zo kunnen wij bij sturen waar het hoord.

Programma:

 • Afslanken
 • Ondergewicht
 • Energie
 • Herstel (sporters)
 • Algemene gezondheid

Prijs 40€ per afspraak (analyse) +/- 1u

Opmaak vast voedingschema 80€

Wekelijk opvolging en op maak 100€/maand of 1000€/jaar 

voedingsdriehoek.png

Sport Analyse

We bekijken en evalueren uw trainingen en testen van het laatste jaar.  We bestuderen de positieve en negatieve punten en bespreken die met u.  Niet enkel uw fysieke training wordt bestudeerd maar ook hoe u zich mentaal voorbereidt op een wedstrijd of doel.  Ook de wedstrijdomstandigheden krijgen aandacht.  Zo achterhalen we hoe u tegenover training staat en wat u verwacht van een trainer. En welk profiel wij voor ogen hebben.

Vandaar uit wordt een plan opgesteld dat volledig past met uw profiel en de beste resultaten garandeert .  Als we dit plan hebben kunnen we kijken voor een inspanningstest en verdere sportbegeleiding.

  Vetmeting

  Vetmeting is altijd een aanrader tijdens een afslankperiode of als voorbereiding op een doelstelling (zoals marathon lopen).  Zo kunnen we vaststellen hoe uw vetpercentage daalt met behoud van de spiermassa.  Want bij afslanken of sporten is het de bedoeling de spierkwaliteit te behouden en te verbeteren.

  Methode:  Wij meten met huidplooimeter (Harpender), de top onder de huidplooimeters. Wij meten onder vier punten. Plus een meting met de interscanner. Na het meten zetten we alle resultaten in document en grafiek + advies.  Kostprijs van de meting 15€