Filter

Test

 Sport analyse

Lactaattesten

Wij doen lactaattesten voor:

  • Lopers

  • Wielrenners/Mountainbike

  • skeeleren

 

Functie van een inspanningstest/lactaattest:

Een inspanningstest is een indicatie en meting van uw conditie op het huidige moment, bij elke hartslag. Deze test is zeer sportspecifiek gericht. Dus voor elke discipline wordt er een specifieke test afgenomen.

 

Hoe werkt een proef?

U loopt, fietst, skeelert een bepaalde afstand en tegen een bepaalde hartslag die hoort bij uw niveau en sport. Na het afleggen van de afstand, komt u bij de inspanningsfysioloog, geef je tijd door van de afgelegde afstand en gevoel, ondertussen wordt een bloeddruppel genomen. Daarna vertrekt u opnieuw voor dezelfde afstand maar dan tegen 10 hartslagen hoger en zo doen we verder totdat we de aërobe en anaërobe drempel plus maximaal punt hebben. Nadien wordt alles in grafiek geplaatst om zo een beter zicht te krijgen van uw conditie. Via deze grafiek kan de inspanningsfysioloog goed interpreteren hoe je het best verder werkt om uw rendement van uw training zo hoog mogelijk te houden en op deze manier een betere prestatie neer te zetten.

 

Waarom sportspecifiek test:

De laatste jaren sport iedereen met hartslagmeter, maar als je hartslagzones niet bepaald zijn weet je dus niet met wat je bezig bent. En kan je dus ook niet je meter optimaal gebruiken. Als je jouw hartslagzones niet kent kan je dus ook niet weten welk energiesysteem je moet prikkelen op bij de juiste trainingsarbeid. Het afleggen van test is dus zeer nuttig om overtraining tegen te gaan. Want na het afnemen van test kan de inspanningsfysioloog exact je zones bepalen en u adviseren hoe je verder moet trainen om uw rendement te gaan verhogen en maximaliseren

 

Sport Analyse

We bekijken en evalueren uw trainingen en testen van het laatste jaar.  We bestuderen de positieve en negatieve punten en bespreken die met u.  Niet enkel uw fysieke training wordt bestudeerd maar ook hoe u zich mentaal voorbereidt op een wedstrijd of doel.  Ook de wedstrijdomstandigheden krijgen aandacht.  Zo achterhalen we hoe u tegenover training staat en wat u verwacht van een trainer. En welk profiel wij voor ogen hebben.

Vandaar uit wordt een plan opgesteld dat volledig past met uw profiel en de beste resultaten garandeert .  Als we dit plan hebben kunnen we kijken voor een inspanningstest en verdere sportbegeleiding.