Filter

 Begeleiding

Lactaattesten

 Prijzen

 Palmares Trainer

Trainingsbegeleiding

Trainingsbegeleiding:

voor toppers, competitie & recreanten, verschillende disciplines waar ik als trainer/sportfysioloog heel wat ervaring mee heb.

Atletiek(lopen) korte en lange afstand - ultralopen - Trail Run - Triathlon sprint tot ironman - duathlon sprint tot powerman - wielrennen, cyclocrosse - mountainbiken crosscountry/marathons -

 

Aanpak:

Wij geven enkel training op basis van wetenschap, Veldtesten buiten of binnen. Onze trainingen zijn zeer persoonlijk gericht per individu en niveau, om een maximaal rendement uit jouw trainingsarbeid te halen, en dit te gaan omzetten in goede resultaten op doelen of in vorm van seizoen.

  

De werking:

Voor we een schema opstellen, gaan we eerste een lactaattest afnemen om te kijken wat jouw niveau is. Van daaruit kunnen we starten om schema voor gelijk welke discipline of niveau op te bouwen. Maar, voordat we aan detail schema beginnen maken, gaan we eerst een planning opstellen van welke elementen waar ze moeten getraind worden afhankelijk van doel of seizoen. Daarna kunnen we dan echt beginnen met schema op te stellen op jouw niveau en tijds behoefte. Alle planning en schema’s worden gemaakt op google Drive waar jij een link van hebt en zo overal je training kan bekijken.

 

Elke atleet wordt ongeveer 3 tot 4 keer per jaar getest, voor triathlon loopt dit op tot 6 keer omdat elke discipline apart wordt getest. Hier speelt het niveau weer van belang. De reden van zoveel te testen is dat je met het testen kan zien waar je atleet staat, en hoe je hartslag zones moeten gestuurd worden. Bij bepaalde training prikkels dalen lactaat waarden, en bij andere trainingen stijgen lactaat waarden. Bij een daling gaan de hartslagzones meer gaan stijgen, waardoor je dus andere prikkel geeft aan je training. Bij stijging van lactaat is het dan net andersom, dan leggen we je hartslagzones wat lager. Deze daling of stijging van lactaat geeft ons een beeld van hoe fit je bent. Dus het juist bepalen van hartslagzones is van zeer cruciaal belang om de juist prikkel te kunnen geven! Wij hebben dus heel wat ervaring met correct bepalen van hartslagzones. 


 

Analyse/opvolging

Elke atleet van gelijk welk niveau wordt goed opgevolgd of zijn/haar trainingen goed lukken. Wij hebben 2 methoden van analyse van de training. Bij de goedkoopste modules volgen wij op via een fiche, die de atleet dient zelf in te vullen. Bij het duurdere begeleiding doen we de analyse via trainingspeaks. Alles wat opgeslagen wordt in polar of garmin komt na het uploaden in mijn systeem waar wij heel wat grafieken kunnen zien en training op deze manier bij te sturen. Wij staan ook wekelijks in contact met de atleet om te weten of alles goed gaat. De communicatie gebeurt via WhatsApp. Ik stel mij als trainer zeer flexibel op, om mijn atleet op een goede manier te gaan begeleiden. Ik werk dus niet enkel maar met een papier af te leveren. Het gaat dus veel verder dan dat.


 

Diëtiste 

Om de training nog meer rendement te laten opleven werken wij ook samen met een Diëtiste Compernol Nele healthybites.be. Die in samenspraak met mij en je trainingsschema een zeer doeltreffende voedingsschema kan opstellen. Afhankelijk van voorbereiding of wedstrijd periode.

 

Ervaring:

Ik heb al meer dan 12 jaar ervaring als trainer en 25 jaar als atleet waar ik toch op vrij behoorlijk hoog niveau heb meegedraaid. In mijn jeugd jaren en begin jaren als senior, discipline duathlon, vanaf 2007-2019 midden tot lange afstand loper. Prestatie van uit heel mijn carrière klik hier

 

In de laatste 12 jaar als trainer heb ik echt al verschillende niveau/disciplines getraind en heb ik al mijn atleten ook zelf getest. Bij elke atleet groei je een heel stuk mee met je atleet. Waardoor je ervaring steed groter wordt. En op den duur je atleet snel kan lezen waar ik hem moet sturen om beter te maken. 

Elke atleet die bij mij in begeleiding was heeft zijn/haar prestatie naar hoger niveau getild en kunnen stellen dat iedereen zijn/haar PR heeft verbroken. Of zelf wedstrijden heeft gewonnen Dit kun je zien aan pagina boven aan “palmares trainer”


Ben je overtuigt van mijn gretigheid en drive om van jou een beter atleet te maken dan kan je het contactformulier in vullen en mij toezenden.

 

Uw sportieve droom is onze zorg!! Wij helpen je graag om jouw sportieve droom te bereiken!!

Lactaattesten

Wij doen lactaattesten voor:

  • Lopers

  • Wielrenners/Mountainbike

  • skeeleren

 

1. Lactaattest

  • € 85 test inclusief analyseren verslag en gesprek, trainingsadvies Lopen / wielrennen / vermogens fiets / skeeleren

  • groepen vanaf minimaal 4 personen: € 75 per persoon

  • Buiten testen (individueel als groep) 

  • Binnen testen (loopband/fietsen ergometerfiets dit kan enkel individueel.)

 

Functie van een inspanningstest/lactaattest:

Een inspanningstest is een indicatie en meting van uw conditie op het huidige moment, bij elke hartslag. Deze test is zeer sportspecifiek gericht. Dus voor elke discipline wordt er een specifieke test afgenomen.

 

Hoe werkt een proef?

U loopt, fietst, skeelert een bepaalde afstand lopen 1200m-2000m fietsen 5000m, skeeleren tot 3000m en tegen een bepaalde hartslag die hoort bij uw niveau en sport. Na het afleggen van de afstand, komt u bij de inspanningsfysioloog, geef je tijd door van de afgelegde afstand en gevoel, ondertussen wordt een bloeddruppel genomen. Daarna vertrekt u opnieuw voor dezelfde afstand maar dan tegen 10 hartslagen hoger en zo doen we verder totdat we de aërobe en anaërobe drempel plus maximaal punt hebben. Nadien wordt alles in grafiek geplaatst om zo een beter zicht te krijgen van uw conditie. Via deze grafiek kan de inspanningsfysioloog goed interpreteren hoe je het best verder werkt om uw rendement van uw training zo hoog mogelijk te houden en op deze manier een betere prestatie neer te zetten.

 

Waarom sportspecifiek test:

De laatste jaren sport iedereen met hartslagmeter, maar als je hartslagzones niet bepaald zijn weet je dus niet met wat je bezig bent. En kan je dus ook niet je meter optimaal gebruiken. Als je jouw hartslagzones niet kent kan je dus ook niet weten welk energiesysteem je moet prikkelen op bij de juiste trainingsarbeid. Het afleggen van test is dus zeer nuttig om overtraining tegen te gaan. Want na het afnemen van test kan de inspanningsfysioloog exact je zones bepalen en u adviseren hoe je verder moet trainen om uw rendement te gaan verhogen en maximaliseren

Prijzen

 

Prijzen

Trainingsadvies met en zonder begeleiding  en lactaattesten

 

een eerste consultatie € 15

 

Individuele Lactaattest - GroepsLactaattest 

Lopen / wielrennen / vermogens fiets / skeeleren

  • € 75 test inclusief analyseren verslag en gesprek, trainingsadvies

  • groepen vanaf minimaal 4 personen: € 65 per persoon

  • Binnen de 48u verslag per mail verzonden

 Recreanten schema zonder opvolging:

  • €65 per maand

  • €190 voor heel de periode

  • schema zonder opvolging

  • met alle tips en tricks

  •  veldtest niet inbegrepen!!

______________________________________________________________

 

Recreanten schema met op volging:

lopers / wielrenners / tria-duathlon / skeeleren

Prijzen:

  • ​​​€ 80 per maand + 1-test per 3 maanden

  • € 240 per kwartaal + test

  • Aller eerste veldtest  voor het schema niet inbegrepen!!

  • Training wordt opgemaakt op grondslag van jouw lactaattest / en uw tijd

  • Hier inbegrepen:

    • Opmaken planning tot doel

    • Verwerken schema

    • Opvolging via resultaten fiche

    • Verslag  om 2a3 weken van de geleverde resultaten

    • Bijsturen indien nodig

    • Training volume wordt opgemaakt naar u tijd met job en privé

    • 1 veldtest per 3 maand

 

______________________________________________________________

​​​​

Competitiet & topsport schema met volle begeleiding:

lopers / wielrenners / tria-duathlon / skeeleren 

Prijzen:

  • € 105 per maand

  • € 1.260 per jaar 

  • € 315 per kwartaal 

  • Hier inbegrepen:

    • Maken planning,
    • Verwerken schema's 

    • Opvolging via inlezing op trainingspeaks

    • Wekelijks opvolging + verslag via whatsapp

    • Aanpassen van uw schema kan ten alle tijden

    • Lopers-wielrenners - skeeleren 3-4 testen per jaar 

    • Triathlon 4-6 testen per jaar

    • Aller eerste veldtest  voor het schema niet inbegrepen!!

 

extra supplement:

  • Massage/sessie € 55​​​​​​​

Palmares Trainer

  • Mares Thomas Triatleet
    • 2019 Halve Ironman luxemburg 4:54:27
    • 2020 Long - cours - weekend NL 3e plaats 
      1. dag zwem 3,8km 00:55:44
      2. dag Fietsen 180km 4:45:15
      3. dag lopen 42,2km 3:02:24
    • 2021 Loopwedstrijd Knokke 21km 1:23:28 PR
    • 2021 halve triathlon  Lievergem 4:28:25 38set plaats
    • 2021 Lateam kwart triathlon 2:07 PR 28ste plaats
    • 2021 555 Middelkerke Triathlon 6de plaats 
    • 2021 70.30 Luxemburg Triathlon 11de Age group - 32ste algemeen 
    • 2021 marathon Brugge 2:57:17 PR (deed er 7' vanaf!!)
  • Bal Kristel Lange afstand lopster
    • 2018 Marathon Rotterdam 4:39
    • 2019 Marathon Lanzarote 4:15:25 PR
    • 2018 Berlare 5km 27'21"
    • 2019 Lokeren 5km 24'33 PR
    • 2018 Halve marathon 2:08:47
    • 2019 Halve marathon 1:54:34 PR
    • 2021 Halve marathon brugge 1u56 ( Zeer lange we op terug te komen na operatie!!

 

  • Vyvey Knut Triatleet
    • 2020 Halve marathon simulatie (corona) 1:29:35 PR

 

  • Dias Niels Nieuweling/Junior wielrennen/Veldrijder
    • 2021 Junior wegwedstrijd 2de
    • 2021​​ Junior lommel wegwedstrijd 25ste
    • 2021  junior Merelbeke 15de

 

  • De Stickere Kristof Ultra loper
    • ​​​​​​2021​​​​​​​ Liep 120km in 3dagen langs de kust voor een goed doel!!

 

  • Everaet Lander
    • ​​​​​​​​​​​​​​2021​​​​​​​ 1e marathon 3:27:50
    • 2021​​​​​​​ 2e marathon Brugge 3:26:16
  • Robin Vandenbogaerde - Moutainbike/Wielrenner
    • 2011 Duo-Rac Bredene overwinning
    • 2013 Cape Epic (link uitslag)
    • 2014 4de waloniacup
    • 2014 5de flandercup
    • 2015 MTB wedstrijt tegen de klok frankrijk - Overwinning
       
  • Steven Vanmolcot - ultralopen/spartathlon
    • 2014 Steenwijk 100km 10u30
    • 2014 Bornem 100km 10u
    • 2014 Amiens 100km 9u30
    • 2014 Stein Nederland 60km 6u
    • 2014 Aalter 64km 6u PR

​​​​​​​​​​​​​​​​​

  • Jeffrey Berton - Ironman
    • 2015 6x Persoonlijk record verbroken
    • 2015 Ironman Zürich 13:51:28
    • 2015 1/2 Sluis 1:39:49 PR
    • 2015 Marathon parijs 3:53:38 PR
    • 2015 Knokke 10K 43:30 PR
    • 2015 Zwin Triathlon 2:30:47 PR
    • 2015 Triathlon Damme 5:05:14 PR

 

  • Jochheere Steve - Lange astand lopen/Triatleet
    • 2017 PR Marathon duseldorf 3:09:00 
    • 2018 Ironman Maastricht 12:30

 

  • Monballieu Filip - Trail runner/Ultra loper
    • 2017 PR 6uren Alter 60,109km
    • 2018 PR Marathon Flanders Fielt 3:04:57

 

  • Compernol Björn Lange afstand loper
    • 2017 1e marathon de nacht van vlaanderen 3:36:41
    • 2017 2e marathon FFI 3:14:44 PR
    • 2018 3e Marathon de nacht van vlaanderen 3:02:25 PR
    • 2021 Kemmel Trail 28km  7e plaats  2:11:57
    • 2021 Grizzly Bear Trail 100km 16e plaats​​​​​​​ 11u18 

​​​​​​​​​​​​​​

  • Bonne Mathieu
    • 2017 bekliming MONT BLANC een klim van 4810m hoogte in 4 dagen.
    • 2018 Marathon Des Sables
    • 2018 Ironman Australië 10:25​​​​​​​
    • Van Den Heuvel Kristof
      • 2018 Halve marathon brugge 1:45:43 PR
      • 2018 Marathon Nice 3:50:07 PR
      • 2019 Dendermonde Running tour 10km 43:42 PR
      • 2019 Marathon Rotterdam 3:48 PR
      • 2019 10K Knokke 43:30 PR
      • 2019 Halve Ironman Luxemburg 5:49:47 PR

    ​​​​​​​​​​​​​​

    • Vanheste Christophe Triatleet
      • 2017 Triathlon 1/4 Bredene 2:23:59
      • 2017 Halve marathon Oostende 1:39
      • 2018 Triathlon Bredene 2:25:17
      • 2019 Marathon Rotterdam 3:37
    Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.