Filter

Massages

Therapeutische Massages

Ontspannings Massages

Sportmassages

Massages

Wij zijn 2 masseurs met meer dan 15 jaar ervaring. Onze  behandelingen gaan meer richting therapeutische kant op.

Bij ontspannende massages werk we via de energiebanen, om zowel lichaam als geest tot volledige ontspanning te bekomen.

 

Bij klanten die specifieke klachten hebben, gaan we eerst een kort gesprek voeren, om dan een beeld te krijgen van de klachten  (bv. rug-, nek-, beenklachten). Dan gaan we kijken hoe hoog de tonus van de spier is. Om direct gerichter te kunnen werken, op de myofasciale, musculaire en drukpunten. Hierbij kan ik werken met warmtedekens, lavastenen, ceramic tools of vacuüm trekken van de huid. Daartussen gaan we ook zeer goed masseren, stretch en trek oefeningen doen. Om de spier op het einde van de behandeling op normale tonus te krijgen.

 

Bij ontspannende massage gaan we vooral werken tot zeer diepe ontspanning. Tijdens deze massage wordt je meegevoerd in totale ander weerelt. Je voelt zo je stress wegvloeien en kom je zo tot een relax gevoel. 

 

Er kan bij elke massage geëindigd worden met oorkaars, dit heeft een extra diepe ontspanning aan hoofd en geest.

 

Na de massage heb je nog een drankje en huisgemaakte praline. 

 

Maak uw keuze uit de volgende massages: therapeutische massage, Ontspannende of Sportmassage.

 

Therapeutische Massages

Therapeutische massage

 

Ben jij u iemand die steeds last heeft van spieren die verkrampen of gespannen spieren of spierpijn? Is dat nu in rug, nek, schouders, armen, benen of voeten? Het speelt geen rol waar het zich bevindt, wij behandelen alle blokkades/Triggers. 

 

Bij deze massage voeren we eerst een kort gesprek over de klachten en symptomen. Vervolgens voeren wij een korte test uit, om de  gespannen spieren te lokaliseren (kinesiologie/manual muscle testing ofwel detoxmethode). 

Daarna beginnen we met de massage die steeds zacht begint  om het bindweefsel los te krijgen en de doorbloeding in de huid te gaan verhogen. Zo gaan we geleidelijk aan dieper in de spier werken om die gespannen spieren volledig los te maken en de doorbloeding te verhogen en naar een normale spiertonus te komen. 

 

De techieken die ik hier voor gebruik, zijn druktechnieken, dynamisch strech technieken, release massage technieken gekombineerd met ontspanningsmomenten.

 

Op 3 sessies met een tussentijd van 4 tot 7 dagen kunnen we diep op de spier gaan in werken en kunnen we alle knobbeltjes / blokkades losmaken. De doorstroom van energie gebeurt na enkele massages.

 

Tijdens deze massage werk ik hoofdzakelijk met mijn handen, armen en ellebogen, maar bij sommige klachten is het ook nodig om met warmte te werken en hiervoor gebruiken we warme, lava stenen en wondertool instrumenten.

 

Therapeutische massage

3x60min

 

€180

 

Trigger Point massage

 

Dit is een massage welke een gunstig effect heeft op het verbeteren van bindweefsel en spiercel. We gaan dus op zoek naar triggerpunten (spierknobbels). Want die zorgen voor minder doorbloeding / pijnlijke spieren. Spierspanning zorgt voor meer opstapeling van afvalstoffen zoals melkzuur. Wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor de prestatie.

Spierknobbels ontstaan ​​door zware spierbelasting vooral bij atleten, zowel van laag naar hoog niveau. Maar ook bij niet-sporters ontstaan ​​knobbeltjes door zwaar beroep of stilstaand werk.

Triggerpoints zorgen ook voor spanningen in andere delen van het lichaam, waar de structuur kan veranderen wat weer minder gunstig is voor de functie van het lichaam.

Spierknobbels moeten dus uit de spier gemasseerd worden.

We beginnen met een kort gesprek over uw klachten. Dan voer ik even een kleine test uit (kinesiologie of detox). 

Deze massage duurt ongeveer 45'.

 

De behandeling is zeker niet zacht. Wij werken met stretch en druktechnieken om de pijn te gaan verminderen.

 

Na een behandeling zal de huid wat gevoeliger zijn en er kunnen een dag later blauwe plekken optreden. Maar dit zijn allemaal normale verschijnselen die aangeven dat het bindweefsel en de spiercel zich aan het herstellen zijn. Ook meer energie na de behandeling is mogelijk, maar het is niet uitgesloten dat u eventueel lichte hoofdpijn heeft.

Welke klachten kunnen we behandelen:

 • Hoofdpijn

 • Nek en schouder pijn

 • Lage rug pijn / geblokkeerd heupgewricht

 • Tenniselleboog

 • Kuitpijn

 • Ontstekingen op spieren of pezen (tendinitis).

 • Overbelaste spieren

 • Verkrampte spieren

 • Pols en hand klachten

Wij behandelen klacht per klacht, anders wordt het te pijnlijk. De behandeling bestaat uit 3 sessies op 12 dagen.

 

Trigger point massage

3x30min

 

€100

Lymfedrainage

 

Manuele Lymfedrainage wordt gedaan bij mensen die oedeem (vochtophoping) hebben in verschillende ledematen, voeten, handen en/of gezicht. Deze methode van massage gaat als volgt: "drukfase" en een "drukloze fase". Zo zetten we de lymfevaatjes open net onder de huid. En kan het vocht weg via de lymfevaatjes.

Met lymfedrainage kunnen we afvalstoffen uit het weefsel verwijderen. Niet alle afvalstoffen kunnen door het bloed worden afgevoerd. Het grootste deel van eiwitten kan alleen door de lymfevaten afgevoerd worden. Als de eiwitpartikelen in het weefsel blijven hangen zorgen ze ​​voor aanzuiging van vocht waardoor oedeem ontstaat.

Lymfedrainage wordt toegepast waar het lichaam problemen heeft met een overmaat aan afvalstoffen of met de afvoer van afvalstoffen in het weefsel. Bij oedeem is zo'n afvalstof probleem duidelijk.

Maar ook (tijdelijk) grote productie van afvalstoffen kan oedeemachtige verschijnselen veroorzaken, zoals het verzwikken van een enkel, een grote kneuzing of zelfs een zware sportinspanning. Die zijn dus ook prima te behandelen met lymfedrainage.

 

Lymfedrainage

60min

 

€70

Voetreflexologie

 

gaat uit van het gegeven dat de levensenergie in het lichaam langs bepaalde banen stroomt en via deze energetische verbinding lichaamsdelen en organen in functie beïnvloedt.  Bij gezonde mensen stroomt de levensenergie ongehinderd door deze banen en ontvangen alle lichaamsdelen evenveel energie. De gezondheid loopt gevaar als de energiestroom langere tijd gehinderd of tegengehouden wordt. Voetreflexologie kan dergelijke hinderpalen of blokkades oplossen en het energetisch systeem weer in harmonie brengen.

 

Wij gaan als volgt te werk: in een kort gesprek zoeken we naar blokkades en pijnpunten.

We starten met 3 behandelingen gespreid over 3 weken, omdat uw lichaam een aantal dagen herstel nodig heeft om de behandeling tot zijn volle recht te laten komen.  Daarna kan er gewerkt worden over een periode van een maand.

 

De voetreflexologie kan ook gegeven worden met de lavastenen. Dit is puur verwennerij voor de voeten.

 

1 behandeling

30min

€35

1 behandeling

60min

€70

 

 

 

Oorkaars

 

Oorkaars is een oeroud ritueel dat van de Hopi-Indianen afkomstig is. De holle kaars werd gebruikt als zuivering en harmonisatie van energetische velden van het lichaam.

 

De oorkaars is gemaakt van katoenen linnen, en is gedrenkt in natuurlijke bijenwas in combinatie met een aantal kruiden. Deze kaars is hol en werkt in het oor via een schouweffect, waardoor afvalstoffen uit het oor worden onttrokken, het heeft een ontspannen gevoel in het hoofd en helpt bij neus-keelaandoeningen en migraine.

 

Behandeling

Je wordt op je zijde geplaatst op de behandelingstafel en vooraleer we de kaars plaatsen, gaan we van start met een zeer lichte massage en bewerken we de energetische punten van hoofd en oor. Daarna wordt de kaars op een veilige manier in brand gestoken en laten we rustig de kaars zijn werk doen. Jij voelt in het middenoor lichte trillingen en hoort een knisperend geluid van de kaars. De brandingsduur van één kaars is ongeveer 10-12’. Daarna beginnen we aan het andere oor. De duur van een oorkaar branding is ongeveer 25’. Daarna masseren we we nog de hals en nek mee.

 

Af te raden bij

Huidaandoeningen (eczeem)

Epilepsiepatiënten

Geperforeerd trommelvlies.

 

Oorkaars 

45'min 

€70

Ontspannings Massages

 

Hot Stone Massages

 

Lavastenen of basaltstenen hebben als eigenschap warmte lang vast te houden. Een massage van het hele lichaam en het gezicht met verwarmde lavastenen zorgt voor een diepe ontspanning en een weldaad voor verkrampte, gespannen en stijve spieren. Bv. door stress of door het sporten.

 

Door de stenen op bepaalde punten te leggen, voelt u de warmte in het lichaam dringen en zo komt u tot diepe ontspanning. Een ideale massage om tijdens de koude winterperiodes het lichaam terug op te warmen. Ondersteunt futloosheid en depressie.

 

Gehele lichaam

60min

€70

Gehele lichaam

90min

€105

Rug

45min

€55

voeten

45min

€55

 

 

 

 

Rug-, nek en schoudermassage

 

Dit is een massage die alle zintuigen laat meegenieten. De stress die voortkomt uit onze prestatiegerichte manier van leven bezorgt ons spanningen in het hoofd, hoofdpijn en migraine. Bij deze massage laten we alle spanningen wegvloeien en bezorgen we je een helder hoofd, vrij van stress.

 

Rug – schouder-nekmassage

45min

€55

Rug – schouder-nekmassage

60min

€70

 

Gezichts- en hoofdmassage

 

Dit is een massage die alle zintuigen laat meegenieten. De stress die voortkomt uit onze prestatiegerichte manier van leven bezorgt ons spanningen in het hoofd, hoofdpijn en migraine. Bij deze massage laten we alle spanningen wegvloeien en bezorgen we je een helder hoofd, vrij van stress.

 

Gezichtsmassage

45min

€55

Gezichtsmassage

60min

€70

 

Duo massage

 

Ontspannende massage voor 2 personen. Om even al de stress en zorgen te vergeten en te dromen samen met uw partner, vriend of vriendin gedurende 60'.

 

Na een kort welkomst geprek bepalen we welk profiel wij voor ons hebben. Vandaar uit stemmen wij onze massage af. 

Na de massage kunnen jullie nog even nagenieten met een verfrissend drankje en huisgemaakte praline.

 

Duo-massage

60 min

€140

 

Lichaamsmassage

 

Dit is een massage om alle spanningen, stress en emotionele delen los te maken en uit het lichaam te laten verdwijnen en te vervangen door nieuwe energie. Het hele lichaam wordt gemasseerd om volledig tot rust te komen.

 

Deze massage is eveneens bestemd voor iedereen die gewoon wil genieten van een heerlijke massage.

 

Lichaamsmassage

60 min

€70

Lichaamsmassage

75 min

€85

Lichaamsmassage

90 min

€100

 

Ceramic wonder tool

 

Ceramic wondertool is een nieuwe tool in de massage. Dit is een voorwerp gemaakt van natuurlijke klei en glazuur, keramiek, waardoor het tool de gewenste temperatuur lang vasthoudt. Ceramic Wondertool kan zowel koud als warm gebruikt worden, afhankelijk van de gewenste behandeling.

 

Warm kan het gebruikt worden voor gespannen spieren, vooral voor sporters of mensen met veel stress. Door de warmte zullen de spieren sneller tot ontspanning komen.

 

Koud is het dan effectief bij gespannen of ontstoken weefsel. Hierbij worden de afvalstoffen en vocht afgedreven. Het versterkt ook het immuunsysteem.

 

Met Ceramic wondertool kan het hele lichaam gemasseerd worden. Ook kan het gebruikt worden bij de gewone lichaamsmassage in geval van gespannen spieren. Door het gebruik van deze tool kunnen we op korte tijd effectief gaan masseren op de probleemzone.

 

Ceramic wondertool-massage

60min

€70

Ceramic wondertool-massage

30min

€35

Voet- en beenmassage

 

Is een zeer geschikte massage voor mensen die een beroep uitoefenen waarbij men lange tijd recht staat of voor mensen die last hebben van zware benen. Door deze massage krijgen de benen een betere doorbloeding en alle toxines die zich opstapelen in de lymfekanalen en vaten worden afgevoerd.

 

Na deze massage voelen de benen ontspannen en licht aan. Het is dan ook aan te raden regelmatig de benen en de voeten te laten masseren.

 

enkel been massage

60min

€70

enkel been massage

45min

€50

Kasaath Hawa (Cupping)

Oorsprong:

De massage is een ode aan traditionele Arabische gastvrijheid en cultuur. De massage is puur, ontstaan door eeuwenlange overerving, waarbij preventie het hoofddoel is. Preventie om het lichaam in een permanente staat van gezondheid te houden vanwege de noodzaak om te overleven onder barre en primitieve omstandigheden. Als we dat vertalen naar de westerse samenleving, dan is deze massage voor ons uitermate geschikt omdat wij steeds meer en meer leven tegen grotere tijdsdruk. We ontberen in onze westerse cultuur de zorg voor anderen waar aanraking van wezenlijk belang is op psychisch en op fysiek niveau.

 

Massage:

De therapeut gebruikt een aantal glazen. In het glas wordt vuur gemaakt waarna het glas snel op de huid wordt geplaatst. Dit creëert een vacuüm. De zuiging verankert het glas op het lichaam(huid). De huid wordt op deze manier enkele millimeters in het glas gezogen. En voor de klant voelt dit als een trek achtige beweging.

Kasaath Hawa werkt in op het bindweefsel waar heel wat activiteit heerst. Voedingsstoffen uit het bloed, afvalstoffen uit de cellen, hormonen en zenuwprikkels vormen allerlei processen in het bindweefsel. Door mindere doorbloeding en geen goed afvoer van deze toxines in het weefsel kan onze afweersysteem aantasten en onze organen cellen beschadigen. Kasaath Hawa massage maakt vacuüm op de huid en het onderliggende weefsel waardoor vocht uit het weefsel wordt getrokken en bloed en zuurstof wordt aangevoerd om het lymfestelsel te activeren en de toxines te gaan afvoeren.

 

De glazen blijven wel niet constant op één plaats staan de therapeut verschuift met een masserende werking alle lazen. Dat zodoende alle glazen overal evenveel hebben gestaan op het lichaam en dus een evenwicht in het lichaam ontstaat. Door dit gebeuren wordt de huid lichtrood van kleur en voel jij een zeer grote ontspanning. De glazen worden pas van lichaam haald als ze zichzelf loslaten op deze wijze zijn alle toxines aan verwijderen en is lichaam in balans.

De behandeling wordt op rug, benen en buik gedaan.

 

 

Kasaath Hawa

60min

€70

Kasaath Hawa rug

45min

€55

 

Sportmassages

 

Topsportmassage

 

Dit is een zeer goede massage na een training of wedstrijd. Het zorgt voor een beter herstel van spier en lichaam.

De oorzaak van spierpijn kan gaan van overbelasting naar ophoping van toxines zoals melkzuur tot haarscheurtjes, littekens en knopen door de omringende weefsels. Te stijve of strakke spieren kunnen leiden tot blessures. Regelmatige sportmassages zullen niet alleen uw spieren soepel houden, maar ook de bloedtoevoer verbeteren, Lymfedrainage zal de afvoer van melkzuur verbeteren.

Een regelmatige massage is een goede aanvulling op fysieke beweging. Het houdt sporters fysiek en mentaal gezond. Hun prestaties worden beter doordat de spieren flexibeler worden en ze ondervinden minder nadelige gevolgen van trainingen zoals stijfheid en spierpijn. Ook vermindert het de angst en houdt het de sporter alert en rustig. Sporters die regelmatig komen voor een massage zullen merken dat kracht, snelheid en flexibiliteit toenemen en ze zullen sneller herstellen.

 

Sportmassage

60min

€70

 

Deep tissue massage

 

Dit is een massage welke een gunstig effect heeft op het verbeteren van bindweefsel en spiercellen. We gaan dus op zoek naar triggerpoints (spierknobbels).  Want die zorgen voor minder doorbloeding/pijnlijke spieren. Spierspanning zorgt voor meer opstapeling van afvalstoffen zoals melkzuur. Wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor de prestatie.

Spierknobbels ontstaan door zware spierbelasting vooral bij sporters, zowel van laag tot hoog niveau. Maar ook bij niet sporters ontstaan knobbeltjes door zwaar beroep of stilstaand werk.

Triggerpoints zorgen ook voor spanningen in andere delen van het lichaam, waardoor de structuur kan veranderen wat weer minder gunstig is voor de functie van het lichaam.

Spierknobbels moeten dus uit de spier gemasseerd worden.

We beginnen met een kort gesprek over uw klachten.  Zo kunnen we op zoek gaan naar die spierknobbels, zowel oppervlakkig als diepliggend in de spierbundel. Deze massage mag niet langer duren dan 30’ à 45’ want die knobbeltjes uit de spier halen is zeer pijnlijk!

Na een behandeling zal de huid wat gevoeliger zijn en er kunnen eventueel een dag later blauwe plekken optreden . Maar dit zijn allemaal normale verschijnselen die aangeven dat het bindweefsel en de spiercel zich aan het herstellen zijn. Ook meer energie na de behandeling is mogelijk, maar het is niet uitgesloten dat u eventueel lichte hoofdpijn hebt.

Welke klachten kunnen we behandelen:

 • Hoofdpijn

 • Nek en schouder pijn

 • Lage rug pijn/geblokkeerd heupgewricht

 • Tenniselleboog

 • Kuitpijn

 • Ontstekingen op spieren of pezen (tendinitis)

 • Overbelaste spieren

 • Verkrampte spieren

 • Pols en hand klachten

We behandelen klacht per klacht, anders wordt het te pijnlijk. De behandeling bestaat uit 3 sessies op 12 dagen.

 

Deep Tissu (Topsportmassage)

3 behandelingen in 12 dagen

€100

 

Lymfedrainage

 

Manuele Lymfedrainage wordt gedaan bij mensen die oedeem (vochtophoping) hebben in verschillende ledematen, voeten, handen en/of gezicht. Deze methode van massage gaat als volgt: "drukfase" en een "drukloze fase".  Zo zetten we de lymfevaatjes open net onder de huid. En kan het vocht weg via de lymfevaatjes.

Met lymfedrainage kunnen we afvalstoffen uit het weefsel verwijderen.  Niet alle afvalstoffen kunnen door het bloed worden afgevoerd.  Het grootste gedeelte eiwitten kan alleen maar door de lymfevaten afgevoerd worden. Als de eiwitdeeltjes in het weefsel blijven zorgen die voor aanzuiging van vocht waardoor oedeem ontstaat.

Lymfedrainage wordt toegepast, daar waar het lichaam problemen heeft met een overmaat aan afvalstoffen in het weefsel of met de afvoer van afvalstoffen. Bij een oedeem is zo'n afvalstoffenprobleem evident.

Maar ook (tijdelijk) grote productie van afvalstoffen kan oedeem-achtige verschijnselen veroorzaken, zoals het verzwikken van een enkel, een flinke kneuzing of zelfs een zware sportinspanning. Die zijn dus ook prima te behandelen met lymfedrainage.

 

Lymfedrainage

60min

€70